KattCupen 2  26 nov 2022  SMK Kungsör

uppdaterat: 2022-11-23 20:40

 

Ja nu rullar  KattCupen 2022-23 De é 20 året i rad nu. Vi kommer att köra dessa 6 del/ tävlingar. Vi kommer att köra 6 st i Kungsör. Det underlättar för oss som arrangörer då har vi järn koll på banan under höst/vinter å vår. Så behöver ej funktionärerna "ränna" land å rike kring. De som gör tävlingar vet hur svårt det är med funktionärer, sanna mina ord är det inte lättare under vintern. El verk går att bruka under kalla nätter, om du tankar med ”tyst bensin”. Visa hänsyn till grannar. Nu försöker vi att göra en ansträngning att anmäla och bet på Svemo TA. Bet med Swish är ok på tele nr: 070 552 71 71. Välkomna till KC 2022-23

 

 Det kommer att vara schema rullande från 50 G till MX2U17 på tävlingsdagen. Anmälan gör man innan man går in till vänt zonen till var träning. 50GH börjar med anmälan 08:50. Var där i tid Tack!  

MX Girl åker i 85 GH och sär räknas.  85 U ROOKIE åker i 85 U och sär räknas.   Girls som åker i 125MX2U17 sär räknas från grabbarna.

Prispott kommer att ske i 85 U / ROOKIE  och MX U17 och Girl   Samtliga klasser anmäler sig när de går in för sin träning. Ingen anmälan på kvällen före eller på morgonen.

Sedan är det rullande schema av samtliga klasser.

Föraren ska anmäla sig på  TA  och betala över Svemo TA .
Anmälan stänger alltid fredag 12:00
. Avanmälan till tävlingen är alltid fredags natt 24:00

Vädret för veckan över Kungsör på YR no  .https://www.yr.no/nb/værvarsel/daglig-tabell/2-2698681/Sweden/Västmanland/Kungsör Municipality/Kungsör

 

 

November är den svåraste månaden för KC.  Så har det varit i alla år tack vare att klockan dras fram en timme. Vi brukar då strunta i pausen för funktionärerna. Vi kommer att ha avbytare så de kan få sig något i magen. Det börjas när 50 GH kör sitt andra heat. Dessa åker en avkortad banan så då går 6 st flaggisar å tar sin paus. Sedan byts flaggvakter 1,2,3,4,12,13 och 14 av rullande. Då kan vi köra utan paus. Schemat kommer att maila ut till samtliga anmälda förare under torsdagen. Som det ser ut nu så blir det troligtvis samma som i KC 1.

 

Måndag den 21 nov  kl: 11:00 

Hej ALLA MXC Fan i " snö vädret".
Just nu 11:00 kommer det lie yvigt med snö. Banan har ett täcke av c:a 4-5 cm snö. Det har kommit så olika mängder snö över många delar av Sverige.
Banan har ej tjäle under snön. Vi väntar tills snö fallet har slutat innan vi tar bort det från banan. 
Vi ska göra så mycket vi kan så att ni får behålla sommardäcken på. Kommer att informera er i god tid innan tävlingsdagen om däck val.
Enligt reglerna får vi ej blanda sommar å dubbdäck. Vi kommer att uppdatera dag för dag på Katten sida för att just Du ska få den aktuella info.
Just NU är det + 2 grader ute och snön börjar att avta. Ha en fortsatt bra måndag...

Tisdag den 22 nov. kl: 13:20.
Under natten har det kommit runt 10-15 cm snö. Enligt de där uppe är det slut nu för denna gång. Det har slagit om till + grader å det är Nu + 3 grader ute.
Under morgondagen ska vi börja med att ta bort snön från banan. Det är inte bara banan det är en hel del i depån oxå att snö röja bort.
Under kvällen i morgon ska besked ges vilka däck vi ska ha på under lördagens race. Under KC:s 20 år har vi lärt en del om vinter tävlingar.
Tävlingar under sommaren är en sak dessa "vinter" tävlingar måste man ha jätte mycket koll på allt. Men vi gör så gott vi kan så att det ska bli bra race.
Barnen ska vara nöjda med dagen, å det brukar inte vara några problem med dessa. Ser ut att bli betydligt mildare ju närmre vi kommer mot lördagen.
FINNS DET FÖRARE SOM SKA HYRA TRANSPONDER MÅSTE DESSA SMS:a TILL 070-552 71 71 .
MÅSTE FÖR BOKAS FINNS EJ ÖVERFLÖD AV DESSA.  
Ha en fortsatt bra tisdag så ses vi. Mvh Sören Östlund med personal.... 

Onsdag den 23 nov kl: 20:40.

Jätte kul att så många är anmälda.
Vi har plogat bort snön nu från banan. Det var mellan 15-20 cm snö. Svårt att ploga när ingen tjäle är.
Hela banan är bara mjuk och blöt sand. Lovade att ta beslut om däck till lördagen. Detta beslut får tyvärr vänta tills i morgon kväll.
Snön har isolerat hela banan från tjäle sen i söndags. Utvecklingen nu under natten och tidig morgon gör att vi ej kan ta ett beslut nu SORRY.
Vi ska fortsätta med banan i morgon å då ser vi hur vädret har påverka banan. Vi har ett parti på banan som ej solen hinner komma år innan den går ner.
Vi kallar det bergs partiet. Är mellan flaggport 3 till 6 . Så ett till mail i morgon kväll kommer det.
Fram till 2016 fick vi blanda däcken under vintern. Nu efter det finns det regler om att alla ska ha samma däck. Därför kan det uppstå tvivel i bland. 
Samtidigt kommer ett reviderat kör schema för dagen. Se till att bet er anmälan så vi vet på ett ungefär hur många som kommer till KC på lördag.
Bet på TA eller swish 070-552 71 71  notera klass å st nr. Så blir det reggat som bet på TA. 
Ha en fortsatt trevlig onsdags kväll så ses vi i morgon.
Mvh Sören Östlund med personal.

Torsdag den 24 nov kl: